Samotný míchaný nápoj Sangria je hlavně v létě velmi oblíbený a vyhledávaný míchaný nápoj. Většinou se připravuje ve větším množství, například ve džbánu, protože Sangria vyžaduje velké množství různého ovoce a lépe se dávkuje z větší nádoby. Vyhledávaný je zejména na pyrenejském poloostrově, kde byl v podstatě i původně recept na Sangriu vymyslný. Největší složkou, kterou potřebujete k výrobě Sangrie je víno. Může být červené víno, ale i bílé víno. A hlavně vína je v toskánské oblasti dostatečně.
Recept pro přípravu originálního míchaného nápoje Sangria
Recept Rubínově červené sangrie 1,5 L
- 4 pomeranče
- 2 citrony
- 7 lžic cukru – ideální třtinového cukru
- 50 ml pomerančového likéru
- 50 ml rumu
- 0,5 L červeného vína
- voda
- led
Potřebný materiál:
- džbán 1,5L
- odměrka
- polévková lžíce
- míchadlo
- nůž
Postup na výrobu Rubínově červené sangrie 1,5 L
- nakrájíme ovoce na plátky
- ovoce namarínujeme s cukrem, pomerančovým likérem as rumem
- necháme 30 minut odležet
- namarinované ovoce vložíme do džbánu
- nalijeme víno
- dolijeme vodou a přidáme led
- pořádně promícháme
- můžeme nalévat
Jako alternativu můžeme použít také bílé víno. V tom případě je postup stejný, jen samotná sangria nebude mít svoji výrazně červenou barvu.
K dekoraci můžeme použít různé ovoce, jako je například limetka nebo koktejlová třešeň. Případně můžeme klidně nakrájet pár jablek a vložit je do nádoby.
Recept bílé broskvové sangrie s cava 1,5l
- 3 bílé broskve
- 50 ml šťávy z citronu
- 50 ml brandy
- 1 L Cava nebo Prosecca
- 3 lžíce cukru – ideální třtinového cukru
- voda
- led
Potřebný materiál:
- džbán 1,5L
- odměrka
- polévková lžíce
- míchadlo
- nůž
Postup pro výrobu bílé broskvové sangrie s cava 1,5 L
- nakrájíme broskve na plátky
- broskve namarínujeme s cukrem, citronovou šťávou as brandy
- necháme 30 minut odležet
- namarínované broskve vložíme do džbánu
- nalijeme Cavu nebo Prosecco
- dolijeme vodou a přidáme led
- pořádně promícháme
- můžeme nalévat
Alkoholický míchaný nápoj Sangria můžeme nalévat do širších sklenic na stopce. Přidáme na okraj sklenice dekoraci a vložíme například brčko. Výhodou sangrie je, že si ji dokážete vyrobit v podstatě kombinací ledajakého ovoce a alkoholu. Netřeba to však se samotným alkoholem přehánět, protože se následně vytratí samotná chuť ovoce.
Článek je zařazený do kategorie: Nezařazeno